Navigácia

  • Mikulás kupa - Eperjes

    Ismét labdarúgás:) Ezúttal Eperjesen vettünk részt a Mikulás kupán 2 csapattal, egy idősebb és egy fiatalabb diákokból álló csapat képviselte iskolánkat. Idősebb csapatunk (9.évfolyamos) a 8.helyen végzett, fiatalabb csapatunk (6-7 évfolyamosok) az idősebb korosztállyal mérkőzve a mezőny 6. helyét szerezte meg.

    Idősebb diákok : Vida Zoltán, Soós Márk, Orvos Kristóf, Vörös Ádám

    Fiatalabb diákok: Both Lázár, Nagy Imre Zalán, Vass Botond, Sebő Flórián

    Gratulálunk a csapatoknak

    Csak így tovább

    Hajrá Radvány!

  • Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

    Iskolánk idén csatlakozott a “Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?” (Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?) elnevezésű jótékonysági gyűjtőakcióhoz.

    Iskolánk diákjainak és alkalmazottainak hála 48 doboznyi szeretetet kerül a környékbeli idősotthonokba.

    Köszönjünk Mindenkinek, aki bekapcsolódott, és ezáltal segít abban, hogy több magányosan élő idős ember karácsonyát szebbé tegyük!

  • Felgyúlt a második gyertya,a remény gyertyája.

  • Meggyújtottuk az első adventi gyertyát!

  • Tóth László emléktorna

    Tóth László emléktornàn vettünk részt, csapatunk a 7. helyezést érte el a színvonalas tornán.Csapattagok: Both Lázár, Orvos Kristóf, Soós Márk, Vida Zoltán, Lörincz Gergely, Vörös Ádám, Dioszeghy Dániel, Tóth Dániel, Sebő Flórián, Vass Botond.Hajrá Radvány !

  • Kulcsár Tibor Vers-és Prózamondó verseny

    A mai napon iskolánk 5 tanulója vett részt a Kulcsár Tibor Vers-és Prózamondó versenyen Pozsonyban. Sági Anna Flóra az 1.helyen végzett, Vida Evelyn a 2.helyet érdemelte ki. Kiváló teljesítményéért Nágel Edina, Vereš Vanessa Veronika és Rojkovics Júlia emléklapot kapott. A tanulókkal a verseny szünetében a karácsonyi vásár forgatagában is sétáltunk egyet. A versenyre a tanulókat Matyó Simoneta, Béhr Erzsébet Zsuzsanna és Csicsay Éva készítette fel.

  • Krókusz Projekt - Virággal az erőszak ellen

    Iskolánk IX.B osztálya csatlakozott az írországi ún. Krókusz Projekthez, melyet hazánkban a Zsidó Kultúra Múzeuma irányít. A kezdeményezés lényege, hogy a csatlakozó intézmények tanulói virágültetéssel emlékeznek az előítéletekkel kezdődő népirtások sok millió-köztük a holokausztban meggyilkolt 1,5 millió- gyermekáldozatára. Kilencedikeseink apró krókuszhagymákat kaptak, melyeket elültettünk az iskola területén. A virágzó virágok szimbolizálják sárga színükkel a csillagot, melyet a zsidóknak viselniük kellett. A projekt felhívja a figyelmet a világban jelen levő emberhez nem méltó magatartásformákra, növeli a tanulók történelmi tudását és érzékenységét, nyitottságukat, alkalmazkodóbbá, elfogadóbbá teszi őket mások és önnmaguk iránt is.

    A projekt folytatásaként a tanulók megismerkednek a zsidó kultúrával, szokásokkal, a nép múltjával és jelenével.

  • Halloween délután

    Idén is megrendeztük a Halloween délutánt beöltözéssel, angol feladatlappal, karaokeval és egy izgalmas filmmel.

  • Árral szemben-drogprevenciós interaktív foglalkozás

    Árral szemben-drogprevenciós interaktív foglalkozás Márk Tiborral, aki saját tapasztalatairól mesél.

  • Egészségnap

    2022.okt.26-án az alsó tagozaton egészségnapot tartottunk.Jókedvből és kreativitásból nem volt hiány.A gyerekek nagy élvezettel készítették a finomabbnál finomabb egészséges ételeket.Volt fűszerkóstoló,gabonafélék felismerése,teaház,színezők és feladatlapok.Vörös B.Veronika tanító néni előadást tartott a 4.osztályban az egészséges táplálkozásról.Szebbnél szebb alkotások születtek a gyerekek nagy örömére.

  • Kóczán Mór Napok 2022 - 2.nap

  • Kóczán Mór Napok 2022 - 1.nap

  • Gáspár Sámuel Emléktorna - Csicsó

    Csicsón zajlott a Gáspár Sámuel emléktorna. Iskolánk felső tagozatos tanulói tetszetős, ügyes játékkal a 3.helyet szerezték meg. A torna legjobb játékosa Sebő Flórián.Gratulálunk a csapatnak, csak így tovább, Hajrá Radvány!

    Csapattagok: Both Lázár, Sebő Flórián, Nagy Botond, Orvos Kristóf, Soós Márk, Lörincz Gergely, Vörös Ádám

  • SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL

    Tisztelt Szülők, kedves tavaly végzett diákok!

    A “SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL" adatlap a tavalyi tanévben nálunk végzett tanulók számára átvehető az iskola titkárságán 2022. 10. 12-től, 7:00 és 15:00 között.

     

  • Pénzügyi ismeretek

    Iskolánk nyolcadikos tanulói október 6-án Kohel Zoltán előadásában a pénzügyi ismereteiket gazdagították. A visszajelzéseik alapján élvezték az előadást és jelezték, hogy lenne még igényük ilyen gyakorlatias, életszerű foglalkozásra.

  • Petőfi Sándor emlékére meghirdetett járási vers- és prózamondó verseny

    2022. szeptember 28-án került sor Dunaszerdahelyen a Petőfi Sándor emlékére meghirdetett járási vers- és prózamondó versenyre. A megmérettetésen iskolánk 2 tanulója, Vida Evelyn (8.B) és Veres Vanessa Veronika (9.B) vett részt. Mindketten szépen szerepeltek, Vida Evelyn az előkelő 2.helyen végzett. A szép eredményhez szívből gratulálunk!

  • A Rákóczi Szövetség és Tápiógyörgye küldöttségét fogadtuk

    A tegnapi napon iskolánkban üdvözöltük a Rákóczi Szövetség és Tápiógyörgye küldöttségét. Kis elsőseink vidám műsorral köszöntötték vendégeinket. Átadásra kerültek az ösztöndíjak, melyeket azon szülők kapnak kézhez, akik magyar iskolába íratják gyermeküket. Köszönjük a kedves szülők felelős döntését,és sok szeretettel fogadjuk körünkben a legkisebb kóczánosokat!

  • 2022. aug. 15. és 19. között két tábort szerveztünk iskolánkban.

    Befejeződtek a táborok iskolánkban

    2022. aug. 15. és 19. között két tábort szerveztünk iskolánkban.

    Az egyik tábor a hagyományos alkotótábor, ahol a gyermekek kézügyességét, esztétikai érzékét fejlesztette a Szomolai házaspár- Adrika néni és Laci bácsi. A délelőttök folyamán sok mindennel foglalatoskodtak- készítettek dísztárgyakat, képeket természetes anyagok felhasználásával, sütöttek kürtőskalácsot, népi játékokat játszottak a tanulókkal. A hét hagyományos módon színvonalas kiállítással zárult.

    Másik táborunk az angol nyelvi tábor volt, mely új ötletből született. Olyan tábort szerettünk volna, ahol a tanulók egész héten angolul társalognak, játszanak. Éppen ezért egy angliai lektort kértünk fel a tábor megtartására, így mindenki kipróbálhatta meglévő angol nyelvi tudását. Sam a tanulókkal különféle témaköröket járt körbe, a fókusz a kommunikáción volt. A tornateremben és az udvaron kipróbálták a hagyományos angol sportokat, sokat mozogtak. Az utolsó napon sütögetést is/barbecue party/tervezett be a táborvezető. Pénteken délután a csoport elbúcsúzott Samtől, bízva abban, hogy vendégül láthatjuk még őt iskolánkban.

  • Tanévnyitó

    Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

    Tisztelettel meghívjuk Önöket az ünnepélyes tanévnyitóra, melyet 2022. szeptember 5-én , 8.30-kor tartunk az iskola udvarán.

    A tanévkezdéssel kapcsolatos információk a következők:

    • Iskolába lépés előtt a szülő köteles leadni a tünetmentességet igazoló nyomtatványt. Ezt a 2-9. évfolyamos tanulók az Edupage-n tehetik meg a megszokott módon. Az első osztályba lépő tanulók szülei pedig a tanévnyitó napján töltik ki és adják le a nyomtatványt az osztályfőnöknek.
    • Szeptembertől nem kötelező a maszkviselés.
    • Szeptembertől nem kötelező a tanulók AG tesztelése.
    • Szeptembertől csak a covid fertőzött tanuló marad karanténban-nem az egész osztály.
    • A tanév szervezési tudnivalóit a tanévnyitón ismertetjük önökkel.

     

    Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy a tanulók csak akkor maradjanak távol a tanítástól, ha feltétlenül szükséges-pl. betegség esetén.

  • Iskolai ebéd

    Tisztelt Szülők!

    Értesítjük Önöket, hogy az iskolában 2022.szeptember 6-tól lehetséges étkezni a tanulóknak. Kérjük, hogy igényüket az ebédre jelezzék aug.25-ig a következő telefonszámon: +421 910 923 331, Écsy Erika konyhavezetőnél.

    Köszönjük!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Móra Kóczána s VJM Čiližská Radvaň č. 258 - Kóczán Mór Alapiskola Csilizradvány 258
    Hlavná 258
  • +421910158849 igazgatónő
    +421904154230 igazgatóhelyettes
    +421910933398 titkárnő,

    +421910923331 iskolai étkezde



Fotogaléria